hrvatski engleski njemački poljski češki talijanski francuski
Kontakt

Vino Dingač

TZO Orebić

Vino Dingač nije obična stvar, već je postalo statusni i religiozni simbol, sveta tekućina, temeljena na tradiciji pravljenja vina na ovim područjima.

Vino Postup

TZO Orebić

Postup je vrhunsko crno vino sa zemljopisnim podrijetlom koje se proizvodi od grožđa sorte Plavac mali

Vino i gastro

TZO Orebić

A kad se od umora i ljepote zaustavi dah, vrijeme je za predah. I to uz domaću dalmatinsku kuhinju. Pelješke mediteranske delicije svakako valja zaliti dobrom kapljicom.  Potomje,  je mjesto u kojem se proizvodi vino Dingač prvo hrvatsko zaštićeno vino na svjetskom nivou odnosno danas prvo hrvatsko crno vino. Pelješki vinogradi plavca malog rastu na zaštičenom strmom pojasu uz more. A upravo je poluotok Pelješec kolijevka vrhunskih hrvatskih crnih vina Dingač i Postup. Stoga nepcima jednostavno morate priuštiti zadovoljstvo kušanja tog jedinstvenog okusa.

Pelješac - carstvo vina

TZO Orebić

 

Pelješka vina - Plavac Mali

TZO Janjina

Doći na Pelješac, a ne posjetiti pelješke vinograde i nepcima ne priuštiti zadovoljstvo kušanja crnih čuvenih vina jednostavno je nemoguće. Škrta zemlja i mukotrpan rad vrijednih pelješćana proizveli su čuvena vina.

VINO

TZO Ston

Položaj Pelješca i njegova klima "jadranskog"tipa, ugodna mediteranska uvelike je uvjetovalo za razvoj ponajprije vinogradarstva i maslinarstva na poluotoku...

Ostanite u kontaktu