hrvatski engleski njemački poljski češki talijanski francuski
Kontakt

Orebić

TZO Orebić

Mjesto gdje ćete se sigurno odmoriti..

Orebić je mjesto pomorskih kapetana. Svojom idealnom pozicijom nalazi se na savršenom mjestu za Vaš odmor. Na odmoru u Orebiću: - kupajte se - sunčajte se - posjetite Pomorski muzej - posjetite Franjavački samostan s jednim od najljepših vidikovaca na Mediteranu - planinarite.. Orebić je mjesto gdje ćete se sigurno odmoriti!

Lovište

TZO Orebić

Malo ribarsko mjesto smjestilo se na samom kraju Pelješkog poluotoka, nasuprot otoku Hvaru. Danas je Lovište omiljeno turističko odredište svih onih turista željnih mirnog odmora. Također zbog svoje prirodne zaštićenosti uvala Lovište zaklon je za mnoge nautičke jedrilice i jahte tokom ljeta. Posjetite: - Crkva Srca Marijina iz 1885. - brojne male uvale (Pržna, Česminova, Križica, Rasoha, Bezdija) s plažama - zaselak Mirce

Viganj

TZO Orebić

Smješten u prostranoj uvali zapadno od rta Sveti Liberan

Viganj je smješten u prostranoj uvali zapadno od rta Sveti Liberan. Danas je Viganj najpoznatiji po svojoj ponudi za aktivni turizam, surfanjem i kite-anjem. Vjetar maestral na ovom području napravio je čudo i stvorio hrvatsku top destinaciju za surfere.

Kučište

TZO Orebić

Naselje i sidrište na poluotoku Pelješcu

Naselje i sidrište na poluotoku Pelješcu, oko 6 km zapadno od Orebića. Sjenovite šljunčane plaže, čisto more, jedrenje, surfing, restoran s domaćim specijalitetima i čuvenim pelješkim vinima idealni su za ugodan odmor. Što vidjeti? - kapetanske kuće uz samo more i kamena privezišta za brodove - barokna palača Lazarević - crkvice Sv. Trojstva, Sv. Ane, Sv. Lovrinca - groblje i crkvica crkvica sv. Luke iz XIV. st. - vlake - male luke izrađene u kamenu - iznad Kućišta izdižu se stara naselja Zukovac i Bilopolje do kojih vode pješačke staze

Stankovići - Mokalo

TZO Orebić

Mokalo smjestilo se 4 km istočno od Orebića na južnoj strani Pelješca terasasto uz Pelješku cestu, okruženo vinogradima i bujnom borovom šumom. Krasi ga prekrasna pješčana plaža. Oduvijek je privlačno kao izletničko i kupališno mjesto. Prelijepe plaže, čisto modro more i stoljetne mirisne borove šume, daju nezaboravan dalmatinski ugodaj Pelješkoj rivijeri.

Postup - Donja Banda

TZO Orebić

Postup iz zraka

Potup je dom čuvenog pelješkog crnog vina istoimenog naziva. Donja Banda naselje je u sastavu općine Orebić. Sastoji se od nekoliko zaselaka: Postup, Prizdrina, Zakamenje, Županje selo, Zakotorac, Golubinica, Košarni do i Zagruda. Ovi su zaseoci povijesno značajni dio poluotoka sa crkvicama, grobljima, ilirskim gomilama te specifičnim načinom gradnje kuća.

Podobuće - Borje

TZO Orebić

Plaža u Podobuću

Malo romantično mjesto na južnoj obali poluotoka Pelješca. Prema legendi za vrijeme Dubrovačke Republike ovdje je podignuta crkca Sv. Andrije oko koje se potom širi naselje, omiljeno izletište, a danas turistička oaza. Pored lijepe plaže u centru mjesta ima još više manjih plaža u bližoj okolici. More je vrlo čisto, pogodno za kupanje i sve vodene sportove, dok je zapadni dio mjesta idealan za šetnju, sa predivnim pogledom na krajolik.

Potomje

TZO Orebić

Potomje je dom najpoznatijeg hrvatskog crnog vina: Dingač. Staro naselje smješteno u središnjem dijelu Pelješke Župe na 300m nadmorske visine, 2,5 km udaljeno od mora, 15 km jugoistočno od Orebića, poznato je po idealnim uvjetima, svježim noćima, ugodnim za ljetni odmor. Smješteno u zapadnom dijelu vinorodnoga područja Dingač, središte je proizvodnje najboljih crnih vina Hrvatske (Dingač, Postup, Plavac). Zbog lakšeg pristupa južnim, s pučinom suočenim padinama iz Potomja je probijen 400m dugi tunel koji je i izvanredna turistička atrakcija. Izlaskom iz tunela cesta vodi do naselja na obali, desno do Potočina, a lijevo u Borak. Oba neselja su idealna za odmor, pružaju nezaboravan ugođaj, okružena borovom šumom, čistim morem u ribarskom ambijentu.

Oskorušno

TZO Orebić

Oskorušno, naselje u unutrašnjosti središnjeg dijela poluotoka Pelješca. Prapratna je smještena na sjevernoj obali poluotoka Pelješca, nasuprot ušća Neretve. Ovaj neoskvrnjen krajolik bio je zbog svoje nepristupačnosti i izoliranosti sve do nedavno poznat samo domaćima. Pitoma uvala u podnožju brda, sa kristalnim morem i nepreglednom zimzelenom šumom u zaleđu slovi kao rijetki rezervat kvalitetne ribe.

Kuna

TZO Orebić

Malo mjesto u unutrašnjosti Pelješca

Kuna je malo mjesto u unutrašnjosti Pelješca. Kraj je poznat po proizvodnji vina i uzgoju vinove loze, ali i po značajnom kulturnom naslijeđu. Posjetite crkvu Gospe Delorite, Franjevački samostan i njihovu galeriju slika i umjetnina Mata Celestina Medovića i fra Ambroza Testene.

A za opuštanje, u Kuni posjetite farmu magaraca i razveselite se doživljajima izvorne Dalmacije.

Ostanite u kontaktu